“7 Bölge 7 Mutfak” etkinliğinin üçüncüsü Macaristan’da yapıldı
Türk mutfağını Macaristan’da tanıtmak amacıyla düzenlenen “7 Bölge 7 Mutfak” proje etkinliğinin üçüncüsü, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun ev sahipliğinde Budapeşte’de gerçekleştirildi.
Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, her ay Türkiye’den farklı şeflerin Budapeşte’de ağırlandığı serinin üçüncüsüne katılan ünlü şef Mehmet Akdağ’ın Akdeniz Bölgesi’ne özel bir menü hazırladığı belirtildi.
Üst düzey yetkililer, çok sayıda yabancı büyükelçi, Türk ve Macar iş adamları ve basın mensuplarının katıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hazırlanan ‘Asırlık Tanımlarla Türk Mutfağı’ kitabından esinlenerek Türk mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla Budapeşte’deki Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘7 Bölge 7 Mutfağı’ ve Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan projenin Macaristan’da gerçekleştirilen üçüncü etkinliği büyük ilgi gördü.”
Etkinlikte konuklara seslenen Büyükelçi Ekşioğlu, “(7 Bölge 7 Mutfak) projesi kapsamında her ay Türkiye’den bir şefi ağırlıyor ve ülkemizin yedi bölgesinden birini temsil eden özgün bir menü hazırlıyoruz. sen.” söz konusu.
Projenin 21-27 Mayıs 2023 tarihlerinde kutlanacak “Türk Mutfağı Haftası” ile sona ereceğini belirten Ekşioğlu, “‘7 Mehmet Restaurant’ın işletmecisi ve Baş Aşçısı ünlü Şef Mehmet Akdağ imzalı bugünün özel menüsü. ‘ Antalya’da sizlere Türkiye’nin Akdeniz mutfağını sunuyor.Yöreye ait çeşitli lezzetleri tatma şansı verecek.’7 Bölge 7 Mutfağı’ tamamen sponsorlarımız temelinde yürütülen bir projedir.Sponsorlarımızın değerli destekleri sayesinde, zengin mutfağımızı tanıtmaya yönelik etkinlik serisi sadece Macaristan’daki dostlarımızın değil, Türkiye’deki mutfak çevrelerinin de ilgisini çekti. ifadeleri kullandı.
Şef Akdağ, Akdeniz mutfağının en eşsiz ve özel tatlarını sunmaktan mutluluk duyduklarını da dile getirdi.
Menüyü ağırlıklı olarak Türkiye’den getirdikleri malzemelerle hazırladıklarını anlatan Akdağ, “Kaliteli Macar malzemeleri de kullandık. Aslında Akdeniz Bölgesi mutfağında binlerce farklı lezzet var.” dedi.
Menüde 1937’den beri tarifle hazırlanan hibeş, gökkuşağı salatası, kavrulmuş kabak çekirdeği beyaz üzüm yaprağı, ısırgan otu kavurma, avcı böreği, hurma avokadolu turp, oğlak tandır ve kabak tatlısı gibi lezzetler sunuldu.
???????